• Lentopallon naisten Mestaruusliigan avauskierroksella Lentiskerho sai vierailijoita Rovaniemeltä, kun Arctic Volley asettui verkon toiselle puolelle Juteinikeskuksella Parolassa. Ottelu päättyi kotijoukkueen 3–1 (16–25, 29–27, 25–16, 25–15) -voittoon.

ALOITUSKUUSIKOT:

Lentopallokerho:
    Ylivainio, Kilpinen, Cox, Dambrehte, Soimasuo, Kähkölä, Laaksonen (L)

Arctic Volley:
    Brewster, Glynn, Malinen, Mikkonen, Kallinen, Jantunen, Luodes (L)

Ottelun alku oli ArVon

ArVo tuli otteluun todella räväkän syöttönsä turvin, joka pääsi yllättämään kotijoukkueen. Erän alusta alkaen vierailijat olivat pelin päällä muunmuassa Sarah Glynnin turvin. Erän ehdoton tähti oli Iida Mikkonen, joka teki seitsemän pistettä 62% hyökkäystehoilla.

Toisen erän alku oli jatkumoa ensimmäiselle erälle ja näytti että vieralijoiden vahva vire saa jatkoa. Erän puolivälin paikkeilla Lentiskerhon päävalmentaja Andrea Carasi kaivoi vaihtokulmauksesta jokerin kentälle, kun Ada Aronen tuli kentälle. Aronen toi tarvittavaa energiaa kentälle ja Lentiskerho selvisi ensimmäisestä ArVon eräpallosta latvialaishakkuri Magija Dambrehten turvin. Tiukka erä kääntyi kotiyleisön iloksi vasta jatkopalloilla hämeenlinnalaisjoukkueelle.

Pitkän erän ja erätauon jälkeinen aika Kerhon

Pitkältä erätauolta palattaessa kotijoukkue tuli aika viime tinkaan pukusuojista kentälle. Aronen jatkoi kentällä ja Lentiskerhon lento jatkui. Vierasjoukkue ei enää saanut syötöllä samanlaista painetta, ja tämähän kelpasi kotijoukkueelle, kun taas kotijoukkueen australialaiskeskitorjuja Lauren Cox syötti erään kolme ässää yhdellä syöttövuorolla. Kotijoukkue rallatteli helpohkosti toiseen erävoittoonsa Dambrehten johdolla.

Neljäs erä oli melkeinpä kopio kolmannesta. Vierasjoukkue yritti vaihdoilla saada pelin luonnetta muuttumaan siinä onnistumatta. ArVo sai hetkittäin haastettua kotijoukkuetta, mutta Lentiskerho sai omalla syötöllään rovaniemeläiset vaikeuksiin ja pääsi marssimaan helppoon erä- ja otteluvoittoon.

OTTELUN PALKITUT:

Joukkueiden parhaina palkittiin vierailijoilta erinomaisen pelin alun pelannut hakkuri Iida Mikkonen, sekä kotijoukkueelta vaihtopenkiltä kentälle saapunut Ada Aronen.

PARHAAT PISTEIDENTEKIJÄT:

Lentiskerho:
    Dambrehte 24/+15, Cox 10/+10, Aronen 9/+5

ArVo:
    Mikkonen 15/+11, Glynn 14/+4, Jantunen 10/+5

Iida Mikkonen, ArVo:

— Aloitettiin tosi hyvin ja aggressiivisella omalla pelillä. Toisessa erässä yhdessä rotaatiossa tuli yksi pelillinen kuoppa, josta vastustaja sai hyvin virtaa. Huomenna jatkuu Nurmossa, ja virtaa riittää näin kauden alussa kun päästään tuplaviikonlopulla aloittamaan.

Ada Aronen, Lentiskerho:
    — Minulla on nilkan kanssa ollut ongelmia, joten en olettanut että olisin pelannut. Oli kiva päästä kuitenkin pelaamaan pitkästä aikaa. Koitin kuitenkin tuoda omalla pelilläni virtaa kentälle. Tämä oli ehkä stressaava peli, mutta onneksi hoidettiin se hyvin.

Jukka Lehtonen, ArVo:
    — Tappio harmittaa totta kai. Mielestäni ekassa erässä näytettiin, että meillä on mahdollisuudet voittaa. Alussa syötettiin hyvin, mutta toisessa erässä alettiin hakemaan ehkä liian tarkkaan sitä syöttöä ja syöttö helpponi. Huomiselle virtaa kyllä riittää, tämä on aina hienoa aikaa kun kausi alkaa.

Andrea Carasi, Lentiskerho:
    — Tiedän, että kauden ensimmäinen peli on aina vaikea. En usko että yksi asia vaikutti voittoon tänään, koska pitää urheilussa pelata aina vastustajaa paremmin. Voitimme toisen erän 29–27, joten se tarvitsee aina vähän onnea ja kaikkea muuta että voitat tiukkoja eriä. Adan ei pitänyt pelata tänään kuin ehkä yksi erä, mutta haluttiin vahva alku ja Adasta pelaaminen tuntui hyvältä joten hän jatkoi. Nyt oloni on helpottunut, ja voidaan jatkaa hyvillä mielin pelejä ensi viikolla.

Seuraavat pelit

Lentiskerho pelaa seuraavan ottelunsa Mestaruusliigassa keskiviikkona 09.10. klo 18:30 totutusti kotonaan Loimua Areenalla. Sitä ennen on edessä kuitenkin Suomen Cupin 2. kierroksen ottelu LP Kangasala Mafiaa vastaan Pitkäjärven koululla Kangasalla lauantaina 06.10. klo 16:00 alkaen.