• Lentopallokerho pääsi tänään pelaamaan ensimmäisen oikean kotiottelunsa, kun Loimua-Areena toiseen päätyyn asettui Pihtiputaan Liigaploki. Tapahtumien ja pisteiden valossa peli oli tasaisempi kuin isot pisteet 3–0 antavat ymmärtää.

Ensimmäisen erä Kerho aloitti vahvasti ja johtikin sitä pian 8–4 ja erän puolivälissäkin jo 16–10. Ensimmäisessä erässä kotijoukkueelta nähtiin menneiltä vuosilta tuttua tekemistä verkolla, kun Ploki pysähtyi torjuntaan viisi kertaa. Torjuntoja ensimmäiseen erään siis Kerholle saman verran kuin kauden avausottelussa Rovaniemen Arctic Volleytä vastaan yhteensä.

Tiukka ensimmäinen erä ratkesi kuitenkin pienimmällä mahdollisella marginaalilla 25–23, kun mainiota torjuntapeliä säestettiin heikolla syöttöpelillä — 8 virhettä ensimmäiseen erään. Liekö sitten korkea katto ja leveät seinät vaikeuttaneet syöttäjien kentän hahmottamista? Ada Aronen ja Megija Dambrehte tekivät kumpikin ensimmäiseen erään kuusi pistettä.

Toisen erän ratkaisuhetket nähtiin käytännössä jo puolten vaihdossa, sillä varsin nopeaan tahtiin hämeenlinnalaiset takoivat taululle 12–3 numerot. Liigaploki ei kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi piste pisteeltä eron kuromista aina 16–15 -tilanteeseen asti. Tuon tilanteen jälkeinen peli erässä meni kuitenkin Kerholle selkeästi 9–2 ja erä siten 25–17.

Pitkältä erätauolta putaalaiset tulivat kentälle kovalla rytinällä, ja siirtyivät Assi Vainikan syöttövuorolla 5–0 johtoon. Erityisesti Jayde Harris vaikutti saaneen tauolla uutta potkua ja hyökkäsikin viidestä ensimmäisestä pisteestä kolme omiin nimiinsä.

Ja jos pelin alussa Kerho piti Plokin mukana syöttövirheillään, niin kenties jopa ironisesti Kerho pääsi peliin mukaan Plokin syöttövirheillä ja kuittasi lopulta erän 25–22 ja ottelun 3–0 nimiinsä.

Erityismainintana voisi ottelusta nostaa Lentiskerhon passarin Jenna Ylivainion takomat 8/+6 tehot, kolmella ässää, kolme torjuntaa ja viidestä hyökkäyksestä kaksi lattiaan.

OTTELUN PALKITUT:

Joukkueiden parhaina palkittiin vierailijoilta yleispelaaja Jayde Harris, kotijoukkueelta passari Jenna Ylivainio ja ottelun Pro-libero Netta Laaksonen.